Adam & Hawa episod 45-48

Adam Hawa episod 45 :

Azie yang terburu-buru untuk ke pejabat telah tertinggal phone di rumah. Ain telah mengetahui hubungan Azie dan Johan selama nie apabila mengangkat phone Azie dan mendengar suara Johan. Ain mebaca kesemua mesej Azie bersama Johan. Azie call Ain kat rumah untuk tanya kalau ade phone die yang tertinggal. Ain kate ade, Ain nak tolong check kan sebab ade misscalled.  Azie kata tak payah dan terus gelabah. Ain mula marah2 kat Azie. Azie dah bagi tahu Johan yang dia dapat rasa Ain dah tahu hubungan mereka. Azie takut. Ain mula tiada teman pengadu, jadi Am lah tempat dia mengadu. Pada mulanya Am cuba untuk jual mahal, tetapi makin seronok bila dapat bercakap dengan Ain.

Ain baca sms antara Johan dan Azie.

Azie gelabah bila dapat tahu phone dia tertinggal kat rumah.

Johan cuba paksa Azie untuk bagi tahu hal sebenar.

..................................................................

Adam Hawa episod 46 :

Ain temankan Am di pejabat. Johan pula sedaya upaya untuk meyakinkan Azie bahawa dia sangat sayangkan Azie. Dia dah bersedia nak bagi tahu kat Ain tentang hubungan dia dan Azie. Tetapi Azie tetap tak mahu berterus terang dengan Ain dia takut hubungan persahabatan mereka hancur. Johan nekad untuk buktikan cinta dia pada Azie dengan bawa Azie jumpe mak dia. Pada mulanya, mak Johan menunjukan sikap yang dingin pada Azie. Mak Johan cakap Azie hanya termakan budi kerana Johan tolong dia masa dia sakit dulu. Tetapi Azie kate tak. Mak Johan juga cakap Azie sanggup jadi pengkhianat kawan sendiri. Dalam kereta Azie rase sepatutnya dia jangan bagi tahu hal sebenar dekat mak Johan. Sekarang Azie dah tak tahu nak buat ape. Johan tanya kat Azie ape plan sekarang. Azie tak tahu. Tapi Azie dengan pendirian sendiri takkan bagi tahu kat Ain. Azie kate lag pun mak Johan tak suka kat dia. Kalau tak dapat restu mak bapak Azie kata baik putus dan suruh Johan kembali pada Ain. Tiba2 Johan cakap mak dia terima Azie. Apa yang mak dia cakap tadi hanya untuk testing Azie. Azie gembira bila dengar berita itu. 

 


Azie happy bila dapat tahu mak Johan terima dia.

........................................................................................

Adam Hawa episod 47 :

Semasa perjalanan balik menghantar Azie, Azie hanya bertanya kenapelah dia boleh jatuh cinta dengan Johan dalam bnayak2 lelaki kat dunia. Azie cakap lagi kenapalah Johan menggatal dengan dia dan suka kat dia. Johan tersenyum dan cakap kalau bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi.  Am pula menghantar Ain ke rumah. Bila Ain dah masuk ke dalam rumah Am ternampak ade sampul surat dihadapan rumah Ain. Am pergi ambil untuk melihat ape isinya. Am yakin pasti kerja Dee. Am terfikir ape lagi yang Dee rancangkan untuk putuskan hubungan dia dan Ain. . Ain pula tertanya2 bila agaknya masalah mereka akan selesai. Ain pula mula menerima Am dalam hidupnya.  Semasa makan tengah hari bersama, Azie tak habis mengungkit2 yang Johan tu masih ade hati pada Ain. Johan cakap Azie nie merepek. Johan asyik memaksa Azie suruh bagi tahu hal sebenar. Johan tak nak Azie dituduh sebagai perampas hak kawan baik sendiri. Johan pula semakin keliru dengan perasaan sendiri. Antara Ain dan Azie. Semakin hari hubungan Azie dan Ain semakin jauh, mereka tak pernah lagi bersua muka. 

Sampul surat yang Am jumpe. 

Johan mula keliru antara Azie dan Ain.

....................................................................................

Adam Hawa episod 48 :

Azie menjawab telefon dari Ain. Ain cakap Azie dah Johan dah lain. Ain tanya adakah mereka ada sorokkan sesuatu. Azie berdolak dalih dengan mengatakan dia semakin sibuk di pejabat. Ain bagi tahu hal sebenar. Dia sebenarnya dah tahu hubungan Azie dan Johan. Azie terkejut dan minta maaf. Ain nak jumpe mereka untuk selesaikan masalah ini secepatnya. Azie takut nak bersemuka. Dia tahu Ain kecewa dengan sikap dia. Azie tak nak rosakkan hubungan persahabatan antara dia Ain hanya kerana sebab Johan. Johan cakap Azie hanya pentingkan diri sendiri dan tak mahu tegakkan kebenaran. Ain terima semua yang terjadi ni. Mungkin salah Ain jugak tak bagi tahu hal sebenar. Kat restoran semasa tinggu Ain. Ain tak boleh duduk diam. Dia takut Ain tak boleh terima ni semua. Johan cuba mententeramkan Azie. Johan cakap sebab Azie macam nilah jujur dia suka kat Azie

.
Ain tak tahan dah dia bagi tahu yg sebenarnya dia dah tahu hal sebenar.

Azie terkejut mendengar dan minta maaf. 

No comments:

Post a Comment